انواع کمپرسورها
۱۴۰۲-۰۷-۲۳
ارسال شده توسط میلاد موسوی
576 بازدید
کمپرسورها میتوانند با تکنولوژیهای مختلفی ساخته شوند، از جمله شناخته شده ترین آنها VCA (Voltage-Controlled Amplifier)، FET (Field-Effect Transistor) و Optical. در ادامه، هر یک از این انواع کمپرسورها را معرفی میکنیم:
- کمپرسور VCA (Voltage-Controlled Amplifier):
- توضیحات: کمپرسورهای VCA از یک تقویتکننده کنترل شونده توسط ولتاژ (VCA) به عنوان قسمت اصلی خود استفاده میکنند. این نوع کمپرسورها عملیات کمپرسیون را با تغییر ولتاژ ورودی انجام میدهند. زمان واکنش سریع و قابلیت کنترل دقیق آنها از مزایای این نوع کمپرسورهاست.
- نمونهای از پلاگین VCA: Waves SSL G-Master Buss Compressor
- کمپرسور FET (Field-Effect Transistor):
- توضیحات: کمپرسورهای FET از ترانزیستورهای میدانی (Field-Effect Transistors) به عنوان المان اصلی خود استفاده میکنند. آنها باعث افزایش گذردهی (Gain) و کمپرسیون صدا میشوند. کمپرسورهای FET به طور معمول دارای ویژگیهایی مانند سریعی در واکنش و افکتهای هارمونیک نرمالسازی میباشند.
- نمونهای از پلاگین FET: Universal Audio 1176LN
- کمپرسور Optical:
- توضیحات: کمپرسورهای Optical از یک المان نوری به نام سلفوت کنترل شونده توسط نور (Optical Cell) به عنوان قسمت اصلی خود استفاده میکنند. این نوری سلفوت به وسیله نور توسط یک منبع نوری کنترل میشود. این نوع کمپرسورها به طور معمول برای کمپرسیون نرم و ایجاد افکتهای گرم و طبیعی مورد استفاده قرار میگیرند.
- نمونهای از پلاگین Optical: Teletronix LA-2A
به غیر از انواع کمپرسورهایی که در بالا معرفی شدن موارد دیگری هم وجود دارد که در ادامه به آنها میپردازیم
- کمپرسورهای RMS (Root Mean Square): این نوع کمپرسورها از میانگین مربعی جذری (RMS) از سیگنال ورودی برای تعیین سطح کمپرسیون استفاده میکنند. آنها به طور معمول برای کمپرس کردن صداهای موسیقی و تنظیم سطحهای صدا استفاده میشوند.
- کمپرسورهای داینامیکی (Dynamics Compressor): این نوع کمپرسورها معمولاً ویژگیهایی مانند زمان افت واکنشی و میزان تغییر کمپرسیون را به کاربر ارائه میدهند. آنها برای ایجاد افکتهای صدا و تنظیم دقیق دینامیک صدا مورد استفاده قرار میگیرند.
- کمپرسورهای اصطلاحی (Vari-Mu Compressor): این کمپرسورها از یک تکنولوژی معمولاً مبتنی بر لامپ ولوو (Vacuum Tube) به عنوان بخش اصلی خود استفاده میکنند. آنها برای افزایش هارمونیکهای آنالوگ و ایجاد افکتهای وینتیج مورد استفاده قرار میگیرند.
- کمپرسورهای دیجیتال (Digital Compressor): این نوع کمپرسورها از الگوریتمهای دیجیتالی برای کمپرس کردن صدا استفاده میکنند. آنها دارای امکانات متعددی برای کنترل دینامیک صدا هستند و به طور گسترده در تجهیزات و پلاگینهای میکس و مسترینگ استفاده میشوند.
- کمپرسورهای مولتی بند (Multiband Compressor): این نوع کمپرسورها از چندین باند فرکانسی برای کمپرس کردن صدا استفاده میکنند. هر باند به طور مستقل کمپرس میشود و این به کاربر امکان میدهد تا صدای خود را به طور دقیق در طیفهای فرکانسی مختلف تنظیم کند.
برچسب ها:
کمپرسور، میکس و مسترینگ
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
۱۰ وی اس تی برتر گیتار الکتریک برای تنظیمکنندگان موسیقی در سال ۲۰۲۴
10 وی اس تی برتر گیتار الکتریک برای تنظیمکنندگان موسیقی در سال 2024 در دنیای...
۵ وبسایت برای دانلود رایگان سمپل
5 وبسایت برای دانلود رایگان سمپل 5 وبسایت برای دانلود رایگان سمپل سمپلها و لوپهای...
۵ پلاگین امپ گیتار الکتریک که حتماً باید امتحان کنید
معرفی 5 پلاگین امپ گیتار الکتریک پلاگین امپ گیتار الکتریک امروزه با پیشرفت تکنولوژی، پلاگینهای...
میکس گیتار؛ ۷ نکته طلایی برای میکس گیتار
میکس گیتار؛ 7 نکته طلایی برای میکس گیتار چطور صدای گیتار ضبطشده و لوپهای آماده...
فاز در صدابرداری
فاز در صدابرداری | اختلاف فاز در این مقاله از هنر صدا به مفهوم فاز...
اکبر گلپایگانی در گذشت
درگذشت اکبر گلپا خواننده حنجره طلایی ایران درگذشت اکبر گلپا خواننده حنجره طلایی ایران بیوگرافی...
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
مقاله خوبی بود موفق باشید